משבר גיל הארבעה חודשים
האם השינוי ההתפתחותי הראשון הוא משבר או ציון דרך משמח
גיל 4 חודשים- שינוי התפתחותי ראשון
הדבר הקבוע ביותר בשנתיים הראשונות של הילד שלי. זה ששום דבר לא קבוע. כל יום מוליד אתו דברים חדשים וכך גם כל שלב התפתחותי. במקום להיבהל מהשינוי החדש. תהנו מקפיצת הגדילה והשינויים החדשים. ציוני דרך בדרך.
יום אחד זה קרה, בלי התראה. שמתי אותה על הבטן, והגעתי והיא הייתה על הגב. מסתכלת עלי ומחייכת. וכדי לוודא שזה לא היה סתם בטעות חיכיתי לפעם הבאה והיא הגיעה. יום אחרי יום. עוד לא בת 4 חודשים. והקטנה התחילה להתהפך! איזה מרגש. ציון דרך. גדלה לי ברגע. היא מתהפכת.
ומהיום כלום לא אותו הדבר. שעות העיירות והשינה השתנו. המבט והתקשורת. הסקרנות והעניים המבינות. שלב התפתחותי חדש הגיע.
אז עד עכשיו היא הייתה כמו בטרימסטר רביעי, שלב נוסף בעוברות. מבחינתה אני והיא אותו הדבר, אחד. וכמו עובר היא ישנה אוכלת ועטופה כמעט רוב הזמן. מקבלת מענה לפי צורך במידי. ממש כמו בעוברות. זמינות חום ואהבה. ומהיום היא מתחילה להפריד. ורואה שאני זה אני והיא זה היא. וכבר מבחינה מי ההורים שלה והאחים שלה ומי לא. ומתחילה לבכות מהשכנה או מהקופאית בסופר.
חשוב שתדעו. שההתהפכות הזו משפיעה על השינה. יש עוררות במוח בעקבות התגלית, השינוי החדש מסקרן וגורם לה להתעורר יותר. וגם עצם זה שהיא מתהפכת מעיר אותה.
את השינוי ההתפתחותי הזה זה ש"מקפיץ" אותה שלב, זה שמשמנה התנהגות ומשפיע באכילה ובשינה. נפגוש גם בגיל 7-9 חודשים וגם בגיל שנה.
בכל שלב כזה נראה שינויים באכילה, בשינה בשעות העיירות ובתקשורת מולנו ובכלל. בגיל ארבעה חודשים- הסקרנות תפריע באמצע אכילה. ותשנה את איכות השינה. בשלב זה ישנה הבשלה ראשונית של מודעות. תגובה לשפת גוף שלנו. בשלות מוחית והבנה שדבר אחד מוביל לדבר השני.
בגיל 7-9 חודשים- מתפתחת המודעות סביב המקום של השליטה. מתפתח האזור שאחראי על השליטה והאיפוק. נראה את זה בבדיקות חוזרות ונשנות סביב הסוגרים. פיפי קקי, שינה ואכילה. וגם בהתנהלות הכללית של הבית.
בגיל שנה- גיל שיאופיין בשליטה פסיכולוגית, יכולת בהקשרים חברתיים ותהליכי למידה. נראה בדיקת גבולות. נראה מאבקי כוח וצורך להחזיר לעצמם את השליטה ולקבל ביטחון.
חשוב לדעת שכל שינוי התפתחותי כזה מצריך סבלנות והתבוננות. וכשמבינים מאיפה השינוי נובע יותר קל להתמודד. גיל 4 חודשים זה שלב בו התינוק נחשף לעולם. יש יותר מודעות, נוכחות, יודע שהוא נוכח בעולם. יודע שאימא דואגת לצרכים שלו. יודע לחייך- מגיב בהתאם לסובבים אותו.
כל הדברים החדשים האלה מעוררים ומסקרנים את התינוק. ולכן הוא יהיה מלא באדרנלין, ארוחות יקטעו ושינה תיקטע וזה הזמן לא להיבהל ולא לשנות הרגלים אלא לאפשר את ההתלהבות והלמידה ולדעת שכאשר התינוק יתרגל למציאות השונה, החדשה. הוא יחזור להרגלים ולרוגע של קודם. אפשרו והעניקו זמנים של אוירה רגועה ושלווה. אתנחתות במהלך היום בין עומס ולחץ לבין רוגע וחושך ומעט גירויים.
אולי יעניין אותך גם



