משיכה בחבל
למשיכה בחבל צריך שניים. אם אחד מהצדדים לא ירים את החבל וגם לא ימשוך בו, לא תהיה משיכה בחבל
כי אם מישהו יתפוס את החבל וימשוך ולא תהיה משיכה בצד השני הוא מן הסתם יעזוב את החבל
ילד מאתגר, כזה שלא מקבל בפעם הראשונה מה שאנחנו מבקשים ממנו, שתמיד ינסה להשיג עוד קרבה, שייח, דין ודברים. זה שהרבה פעמים ידאיג או יכעיס את ההורים שלו או את הגננת. זה שיעירו לו הרבה, יכעסו עליו ולא יבינו למה הוא מתנהג כפי שמתנהג.
ילד כזה יכול לחוות ביום הרבה צמצום, הגבלות, כעסים מה שבסופו של דבר יזין את ההתנהגות השלילית והלא נעימה. לרוב זה יהיה ילד שיבדוק גבולות, יבדוק מה קורה אם אני עושה כך או אחרת. כמה אני שולט וכמה אני דומיננטי.
וטעות מספר אחת עם ילדים כאלה תהיה למשוך איתם בחבל. להעמיד אותם יום אחרי יום בסיטואציות שהם מנסים להיות יותר צודקים, יותר חזקים, יותר שולטים. אלו ילדים שצריכים המון שליטה. צריכים לחוש שליטה בחירה והובלה מצידם.
ואם נמשוך איתם בחבל הם תמיד ינצחו! כי הם חיפשו את המשיכה ששמה אותם במרכז. ששמה אותם בלב העניין. ולא את השייח עצמו.
אז איך נגיע לליבם? איך נעניק כלים של ביטחון, הקשבה, העצמה ובחירה ללא כל ההתעסקויות והכעסים מסביב.
קודם כל נזכור שהם ילדים. והם ממש לא רוצים לפגוע בנו. הם ממש לא עושים לנו דווקא. הם מונעים מצורך. יש פה צורך של ניראות או צורך בביטחון, או צורך בשליטה. ואם אנחנו מושכים איתם בחבל הם מקבלים מענה למה שהם צריכים. ואם נעניק להם את היחס והכבוד שיעניק להם ביטחון נראות או שליטה. בדרך חיובית. הוא לא יזדקק לצרכים אלו בדרך השלילית.
למשל: הילד שלנו מפריע, לא מקשיב, לא מכבד את מה שאמרנו לו לעשות. במקום לבוא אליו בכעס וברצון להעניש ולהעמיד במקום, נוכל, לשאול מה הוא צריך? או להזמין אותו להיות לידנו, או להגיד שכך הוא לא יוכל להיות אתנו אבל אני בטוחה שתצליח לשנות את ההתנהגות שלך ולהצטרף אלינו, אתה יכול להביא את המים, או לעזור לנו לאסוף.
ואז במקום למשוך את החבל מול הילד, נעזוב את החבל ונלך לעמוד לידו. וברגע שהסנסורים לא ירגישו איום או התקפה הוא יירגע ויחזור לשתף פעולה. וכך צעד צעד נלמד אותו איך משתלבים, איך יהיה יותר נעים במחיצתו, איך פונים לבקש עזרה ואיך מקבלים מענה לבקשה שלו, לצורך שלו בדרך חיובית וטובה.
חשוב להסתכל על ההתנהגות החיצונית כתחפושת לדבר האמיתי. ולהגיב למה שבאמת מבקש מענה פנימה. ואז הילד התוסס ילמד לאט לאט שרואים אותו ומקשיבים לו גם ללא ההתנהגות השלילית. ולאט לאט יפסיק איתה. חשוב לא להזין את ההתנהגות הזו.
אז לנשום עמוק ולהגיב לעומק.
אולי יעניין אותך גם



